Järjestelmän torjuntatilanne 12.07.2024
 Torjuttu roskaposti 87,41%
 Loput 12,59%
Roskapostin torjunnan jälkeen
 Torjuttu markkinointi/gallup 85,29%
 Loput 14,71%
Markkinointiviestien torjunnan jälkeen
 Torjuttu virus 63,06%
 Läpi 36,94%
Torjutun viestin lähettäjälle

Torjutut viestit

Olemme pahoillamme, jos viestisi on joutunut torjutuksi SecMail® sähköpostiturvan toimesta.

SecMail® on sähköpostiliikenteen turvaava palvelu, joka torjuu tyypilliset roskapostit ja virusviestit sekä käyttäjän itse määrittelemiä ei-toivottuja sähköposteja, kuten markkinointi- ja gallupviestejä. Mikäli kuitenkin arvioit torjunnan aiheettomaksi, ei hätää, sillä voit yksinkertaisesti vapauttaa viestisi torjunnasta. Lisätietoa kohdasta "Miten saan viestini perille?".

SecMail® torjuu viestit aina siten, että lähettäjän oma sähköpostipalvelin palauttaa lähettäjälle ilmoitusviestin torjunnasta. Viestissä ilmoitetaan, että lähetetyn sähköpostiviestin toimitus on joko viivästynyt tai estynyt, sekä kenelle lähetetystä viestistä on kyse.

Mahdollisia syitä torjuntaan:

  • Vastaanottaja (henkilö tai yritys) on saattanut määritellä kyseisen lähettäjän viestit torjuttaviksi.
  • Käyttämäsi sähköpostipalveluntarjoaja tai palvelin on historiatietojen perusteella saatettu luokitella aiheettomien tai muuten ei toivottujen viestien lähettäjäksi.
  • Olet lähettänyt suuria määriä viestejä useille eri vastaanottajille, mikä viittaa siihen, ettei sähköpostiliikenteesi ole tavanomaista tai henkilökohtaista viestintää, ja täten SecMail® tulkitsee sen epäoleelliseksi tai epäilyttäväksi viestiliikenteeksi.

Miten saan viestini perille?

Jos viestisi on joutunut torjutuksi SecMail® palvelun toimesta, olet saanut omalta postipalvelimeltasi ilmoituksen viivästyneestä viestin toimituksesta. Ilmoituksen ohessa pitäisi olla SecMail® palvelusta tullut ilmoitus, joka on muodossa:

Message delivery has been blocked. If you think this is an error, you can check the details and make a difference at http://www.secmail.com/xxx.html

Siirtymällä vastaanottamassasi ilmoituksessa olevaan www-osoitteeseen voit vapauttaa torjutuksi tulleen viestin. Vapautus astuu voimaan muutaman minuutin viiveellä, ja jos viestin toimitus on vain viivästynyt, ei alkuperäistä viestiä tarvitse lähettää uudelleen, sillä postipalvelimesi suorittaa uudelleenlähetyksen automaattisesti.

Huomioithan, että jokaiseen torjuttuun viestiin liittyvässä ilmoituksessa on yksilöllinen www-osoite, jota voi hyödyntää ainoastaan kyseisen viestin vapauttamiseen.

Vapautuksen jälkeen viestisi kyseiselle vastaanottajalle toimivat viiveettä ja välittömästi, ellei lähettäjä erikseen luokittele lähetystä roskapostiksi. Yksittäisen viestin vapautus torjunnasta vaikuttaa lisäksi siihen, miten myös kaikille muille SecMail® palvelun käyttäjille lähettämiäsi viestejä käsitellään jatkossa. Yleensä vapautuksen tekeminen yksittäisen viestin lähetykseen riittää osoittamaan järjestelmälle, että olet todellinen ja asiallinen sähköpostin lähettäjä, minkä seurauksena kaikki tulevat viestisi myös läpäisevät torjunnan kaikille muillekin palvelun käyttäjille. Edellytyksenä torjunnan pysyvään välttämiseen on kuitenkin, ettei yksikään SecMail® palvelun käyttäjä koe sinulta saamiansa viestejä aiheettomiksi massapostituksiksi.

En ole saanut torjuntailmoitusta, mutta viesti ei ole silti mennyt perille

Järjestelmämme palauttaa jokaisen torjutun viestin lähettäjälle ilmoituksen torjunnasta. Ilmoitus palautuu viestien välittämiseen käytetyn sähköpostiprotokollan (SMTP) toimitustilatiedon muodossa, jonka jokainen oikeaoppisesti toimiva sähköpostipalvelin palauttaa viestin alkuperäiselle lähettäjälle.

Jos ilmoitusviestiä ei ole saapunut, yleisimmät syyt viestien toimittumattomuuteen selittyvät inhimillisillä erehdyksillä, kuten kirjoitusvirheellä vastaanottajan sähköpostiosoitteessa, tai sillä, että viestin vastaanottaja on vahingossa poistanut viestin kokonaan tai siirtänyt sen tuntemattomaan kansioon. Toisaalta on mahdollista, että oman postipalvelimen lähettämä torjunnan ilmoitusviesti on saapunut huomaamatta perille, mutta se on poistettu vahingossa. Näin saattaisi käydä, mikäli oma palvelin säännöllisesti lähettää aiheettomiksi katsottuja viestejä, jotka käyttäjä on tottunut poistamaan erityisemmin kiinnittämättä huomiota niiden sisältöön.

Ensimmäisenä toimenpiteenä suosittelemme yrittämään viestin uudelleenlähetystä ja tarkkailemaan sähköpostia mahdollisen oman postipalvelimen lähettämän palautusviestin varalta.
Mikäli viesti ei edelleenkään toimitu perille ja ilmoitusviestiä ei saavu, voitte seuraavaksi olla yhteydessä asiakaspalveluumme, jossa pyrimme parhaamme mukaan löytämään syyn ja ratkaisun ongelmaan.

Massapostittajille

Jos torjuttu viestisi on sisällöltään markkinointiviesti, gallup tai muu vastaava massapostitus, ole hyvä ja lähesty tarvittaessa vastaanottajaa perinteisellä postilla. SecMail® palvelun avulla käyttäjät haluavat varmistaa vastaanottavansa sähköpostiinsa yksinomaan aiheellisiksi ja tärkeiksi luokittelemiaan viestejä.

Jos kuitenkin koet viestisi olevan oleellinen massapostitus, joka vastaanottajan olisi syytä vastaanottaa massapostituksien estosta huolimatta, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme, jossa arvioimme tilanteen tapauskohtaisesti ja vapautamme tarvittaessa viestiliikenteenne palvelumme käyttäjille, mikäli käyttäjät eivät erikseen kyseistä postitusta halua estää.

Asiakaspalvelumme yhteystiedot:

Sähköposti: support@secmail.com
Puhelin: 014-4455 155
Asiakaspalvelumme palvelee arkisin kello 8 - 16 välisenä aikana.