Järjestelmän torjuntatilanne 12.07.2024
 Torjuttu roskaposti 87,41%
 Loput 12,59%
Roskapostin torjunnan jälkeen
 Torjuttu markkinointi/gallup 85,29%
 Loput 14,71%
Markkinointiviestien torjunnan jälkeen
 Torjuttu virus 63,06%
 Läpi 36,94%
Suojattu sähköposti käytännössä

Suojattu sähköposti käytännössä

Suojattu sähköposti ei tavallisen sähköpostin tapaan liiku Internetissä sähköpostipalvelimelta toiselle, vaan tallentuu tietoturvallisesti suojatun postin palvelimelle. Vastaanottaja saa ilmoitusviestissä suojatun linkin, jonka kautta viesti on palvelimella luettavissa suojatulla yhteydellä vahvan kirjautumisen jälkeen. Viestin tallennusaika rajataan etukäteen ja rajatun ajan kuluttua viesti tuhoutuu palvelimelta.

Lähettäminen

Käytännössä suojattu viesti lähetetään sähköpostijärjestelmästä aivan perinteisen sähköpostiviestin tapaan. Viestin suojaus käynnistyy järjestelmään organisaatiokohtaisesti vapaasti määriteltävien sääntöjen täyttyessä. Yleisin tapaus on että viestit suojataan kun vastaanottavan osoitteen perään on kirjoitettu ylimääräinen ”.s”. Viesti tallentuu lähetettäessä SecMail® suojatun postin palvelimelle, jonka yhteydessä palvelin lähettää vastaanottajalle saapumisilmoitusviestin sekä linkin SecAuth® vahvaan kirjautumiseen.

Vastaanottaminen

Suojattu viesti luetaan kirjautumalla ensin SecAuth® -palveluun saapumisilmoituksessa olevan linkin kautta salatulla yhteydellä. Kirjautuminen tapahtuu henkilökohtaisella sähköpostiosoitteella ja salasanalla sekä tämän jälkeen erillisellä tekstiviestitse toimittuvalla nelilukuisella istuntosalasanalla. Tämän jälkeen vastaanottaja siirretään SecMail® suojatun postin webmail-palveluun, jossa viesti avataan TLS/SSL-salattua yhteyttä käyttäen.

Pankkitason salaus

SecMail® suojattu posti tukee pankkitason eli TLS/SSL -tason salausta viestiliikenteessä ja tarjoaa vahvan suojan salakuuntelulle ja urkinnalle. Sen avulla voit myös tarkkailla viestin avaamista ja tunnistusmahdollisuuksia sisältäviä suojaustasoja käytettäessä varmistua viestin vastaanottajan henkilöllisyydestä.

Suojatun postin toimintoja

Lähetetty suojattu posti tallentuu suojatun postin palvelimelle ennalta rajatuksi ajaksi, jonka jälkeen se automaattisesti poistuu. Vastaanottaja voi TLS/SSL-salatun yhteyden kautta helposti ja turvallisesti tallentaa viestin suojatun postin palvelimelta omalle päätelaitteelleen. Viestiin voi kätevästi myös suoraan vastata, jolloin vastaus toimitetaan samalla tekniikalla suojattuna alkuperäiselle lähettäjälle. SecMail® suojattu posti -ratkaisu on yhteensopiva niin Online Solutionsin palvelimilla kuin asiakkaan omilla palvelimilla toteutetun sähköpostijärjestelmän kanssa, eikä sen käyttöönotto vaadi sovellusasennuksia.

Suojattu posti perinteiseen sähköpostiin verrattuna

Seuraavasta kuvasta ilmenee, kuinka SecMail® suojattua postia lähetettäessä luottamuksellinen viesti ei tavallisen sähköpostin tapaan liiku Internetissä sähköpostipalvelimelta toiselle altistuen urkinnalle. Sen sijaan viesti tallentuu TLS/SSL-salatulla yhteydellä SecMail® suojatun postin palvelimelle. SecAuth® vahvalla kirjautumisella varmistettu vastaanottaja saa viestin luettavakseen suojatulta palvelimelta TLS/SSL-salattua yhteyttä käyttäen.

Suojattu sähköposti perinteiseen sähköpostiin verrattuna